Προετοιμάστε σε λιγότερο από μία ώρα μια πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Υλικά (υλικά για 6 μερίδες)
- 150 ml ηλιέλαιο
- 30 ml λάδι καρυδιάς
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 60 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 ή 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 2 κ.σ. κομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
- ¼ κ.σ. μαύρο πιπέρι
- 1 ½ κιλό μπούτι αρνιού, ανοιγμένο, χωρίς κόκκαλο
Εκτέλεση
- Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας βγάλει το κόκκαλο από το κρέας, για να έχετε ένα καθαρό κομμάτι αρνιού που κόβεται εύκολα σε φέτες και χρειάζεται λιγότερο χρόνο μαγείρεμα.
- Μπορεί να σερβιριστεί με κουσκούς με ψητά λαχανικά κομμένα σε κύβους, όπως μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκι και κρεμμύδι.
- Τρώγεται ευχάριστα και κρύο, την επόμενη μέρα.
- Είναι κατάλληλο για παιδιά ενός έτους και άνω
- Αναμείξτε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα.
- Αφαιρέστε όσο περισσότερο περίσσιο λίπος από το αρνί μπορείτε.
- Τρυπήστε το αρνί παντού με τη μύτη του μαχαιριού και τοποθετήστε το σε μια μεγάλη σακούλα από πολυθένιο μαζί με τη μαρινάδα.
- Δέστε τη σακούλα και αφήστε τη στο ψυγείο για 12 με 24 ώρες γυρίζοντας τη συχνά, έως ότου το κρέας να είναι έτοιμο για μαγείρεμα.
- Ψήστε το στα κάρβουνα σε έμμεση θερμότητα, έως ότου μαγειρευτεί καλά.
- Εναλλακτικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C.
- Τοποθετήστε το αρνί σε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί και ψήστε το στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με το βάρος του και το πως σας αρέσει μαγειρεμένο.
- Βγάλτε το αρνί από τον φούρνο και αφήστε το σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 15 με 20 λεπτά, προτού αρχίσετε να το κόβετε φέτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου