Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Μαριναρισμένο μπούτι αρνί

Προετοιμάστε σε λιγότερο από μία ώρα μια πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Μαριναρισμένο μπούτι αρνί
Υλικά (υλικά για 6 μερίδες)
  1. 150 ml ηλιέλαιο
  2. 30 ml λάδι καρυδιάς
  3. 150 ml κόκκινο κρασί
  4. 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  5. 60 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  6. 2 ή 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  7. 2 κ.σ. κομμένο μαϊντανό
  8. 1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
  9. ¼ κ.σ. μαύρο πιπέρι
  10. 1 ½ κιλό μπούτι αρνιού, ανοιγμένο, χωρίς κόκκαλο
Εκτέλεση
  1. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας βγάλει το κόκκαλο από το κρέας, για να έχετε ένα καθαρό κομμάτι αρνιού που κόβεται εύκολα σε φέτες και χρειάζεται λιγότερο χρόνο μαγείρεμα.
  2. Μπορεί να σερβιριστεί με κουσκούς με ψητά λαχανικά κομμένα σε κύβους, όπως μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκι και κρεμμύδι.
  3. Τρώγεται ευχάριστα και κρύο, την επόμενη μέρα.
  4. Είναι κατάλληλο για παιδιά ενός έτους και άνω
  5. Αναμείξτε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα.
  6. Αφαιρέστε όσο περισσότερο περίσσιο λίπος από το αρνί μπορείτε.
  7. Τρυπήστε το αρνί παντού με τη μύτη του μαχαιριού και τοποθετήστε το σε μια μεγάλη σακούλα από πολυθένιο μαζί με τη μαρινάδα.
  8. Δέστε τη σακούλα και αφήστε τη στο ψυγείο για 12 με 24 ώρες γυρίζοντας τη συχνά, έως ότου το κρέας να είναι έτοιμο για μαγείρεμα.
  9. Ψήστε το στα κάρβουνα σε έμμεση θερμότητα, έως ότου μαγειρευτεί καλά.
  10. Εναλλακτικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C.
  11. Τοποθετήστε το αρνί σε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί και ψήστε το στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με το βάρος του και το πως σας αρέσει μαγειρεμένο.
  12. Βγάλτε το αρνί από τον φούρνο και αφήστε το σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 15 με 20 λεπτά, προτού αρχίσετε να το κόβετε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου