Σελίδες

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Μαρμελάδα φράουλα!

Οι φράουλες είναι ένα πολύ αγαπημένο φρούτο για μικρούς και μεγάλους τις οποίες αυτό το διάστημα  βρίσκουμε  εύκολα σε όλους τους πάγκους μαναβικής και μάλιστα σε προσιτή τιμή καθώς τον Μάιο υπάρχει μεγάλη παραγωγή φράουλας και μάλιστα ιδιαίτερα  εύγεστης.

Στη φρέσκια τους εκδοχή  οι φράουλες  δεν μπορούν να διατηρηθούν για πολλές ημέρες, γιατί είναι ένα φρούτο ευαίσθητο και ευπαθές. Σκεφτήκαμε λοιπόν και σας προτείνουμε μια υπέροχη μαρμελάδα από φράουλες την οποία μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα!!



ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά :
1 kg φράουλες,
700gr ζάχαρη
2 βανίλιες  ή μισό φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
χυμό από μισό λεμόνι,
χυμό από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσάνια τους και τις κόβετε στη μέση. Σε κατσαρόλα  βαθιά και αρκετά πλατιά , βάζετε εναλλάξ στρώσεις από  φράουλες και , ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και αφού σκεπάσουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε  τις φράουλες περίπου δυο ώρες  να απορροφήσουν τη ζάχαρη και το χυμό του πορτοκαλιού.
Μετά τις δύο ώρες, βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε  αρκετά υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά  και φροντίζουμε να αφαιρούμε τον «αφρό»  που δημιουργείται  με ξύλινη κουτάλα.
Περίπου σε μια ώρα είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας,* και τότε προσθέτουμε  τις βανίλιες ή το κονιάκ  το λεμόνι.
Αν θέλουμε να είναι συμπαγής και να μην υπάρχουν κομματάκια . φρούτου στη μαρμελάδα μας, αφού κρυώσει την περνάμε από το μπλέντερ. Την μοιράζουμε σε καθαρά ,στεγνά,  γυάλινα βάζα και την   φυλάμε στο ψυγείο.

* Μικρά μυστικά: Για να είμαστε σίγουρες ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη κάνουμε το εξής: Παίρνουμε από την μαρμελάδα ενώ βράζει ένα κουταλάκι του γλυκού αφού κρυώσει λίγο το ρίχνουμε αργά σε ένα πιατάκι. Αν το σιρόπι  πέφτει αργά και είναι σφιχτό σαν «κόμπος»¨ τότε η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου