Σελίδες

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αρακάς λαδερός!



Υλικά
•    500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
•    2 καρότα κομμένα σε φέτες
•    2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
•    1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
•    4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
•    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
•    1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    1 κ.γ. ζάχαρη
•    1 ματσάκι άνηθο
•    αλάτι
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

   
Εκτέλεση
Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Mερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Καλή σας απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου