Σελίδες

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Γαρίδες με σάλτσα!

Υλικά

  • Ένα κιλό ή και παραπάνω γαρίδες φρέσκιες
  • Σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • Λίγο κρασί, Μαϊντανό
  • Πουμαρό ή φρέσκιες ντομάτες
  • Αλάτι – πιπέρι



Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλένουμε καλά και βράζουμε λίγο τις γαρίδες ,ισα για να ξεφλουδίζονται.
Αφού τις στραγγίξουμε και κρυώσουν τις βάζουμε σε ένα μπολάκι και σε μια χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκορδάκι ψιλοκομμένα και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σωταριστούν .ρίχνουμε τώρα μέσα στη χύτρα και τις γαρίδες με λίγο λευκό κρασί και αφού πάρουν βράση , ρίχνουμε το πουμαρό ή το χυμό από τις ντομάτες,( εγω βάζω φρέσκια ντομάτα που την έχω κόψει στο μούλτι) , ένα ποτήρι περίπου νερό, το μαϊντανό ψιλοκομμένο , αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει …



Όταν βράσει και πήξει και η σάλτσα του, λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ,ρίχνουμε και το πιπέρι.
Σερβίρουμε με μακαρονάδα ή ρύζι σουρωτό .

Καλή επιτυχία... !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου