Σελίδες

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Λαζάνια με κοτόπουλο και τυρί κρέμα!

Λαζάνια με κοτόπουλο και τυρί κρέμα

Υλικά

  • 9 λωρίδες λαζάνια
  • 2 φλιτζάνια βρασμένο κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
  • 225 τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
  • 30 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα ( 1/4 φλιτζανιού )
  • 30 γραμμάρια τριμμένο τυρί κασέρι ( 1/4 φλιτζανιού )
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα των 225 γραμμαρίων η καθεμιά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου προαιρετικά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κούπα τυρί μοτσαρέλα για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Βράζετε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και απλώνουμε τα λαζάνια σε αντικολλητικό φύλλο.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε ψιλοκομμένο κοτόπουλο , φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, παρμεζάνα , κασέρι και 3 κουταλιές σούπας φρέσκο μαϊντανό και αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια, ανακατέψτε με το γάλα, τον αποξηραμένο βασιλικό, σκόρδο σε σκόνη , κρεμμύδι σε σκόνη , αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μισό μείγμα από το τυρί κρέμα στο μείγμα με το κοτόπουλο και ανακατέψτε ομοιόμορφα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια απλώνετε από 3 κουταλιές σούπας σε κάθε λωρίδα λαζάνια και διπλώνετε σε ρολό από πάνω προς τα κάτω. Επαναλαμβάνετε τη γέμιση σε όλα τα λαζάνια. Βάζετε σε πυρέξ λαδωμένο  και καλύπτετε τα λαζάνια με το υπόλοιπο μείγμα κοτόπουλου. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο  μοτσαρέλα και ψήνετε για 25 – 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου