Σελίδες

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ρώσικη σαλάτα με γαρίδες!

Ρώσικη σαλάτα με γαρίδες

Υλικά

Για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 100 γραμμάρια κάππαρη
  • 100 γραμμάρια αγγουράκια τουρσί
  • 100 γραμμάρια αρακά κονσέρβας ή βρασμένο
  • 500 γραμμάρια μαγιονέζα έτοιμη ή ακόμη καλύτερα σπιτική
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρίτσες από τις περισσότερες γαρίδες και αφήνετε μερικές ολόκληρες, για να γαρνίρετε το πιάτο σας.
Στις γαρίδες που αφήνετε ολόκληρες χαράζετε τη ράχη τους και αφαιρείτε το μαύρο νευράκι. Το ίδιο κάνετε και με τις γαρίδες που έχετε καθαρίσει και τις βράζουμε 5-6 λεπτά με λίγο αλάτι και μια κουταλιά χυμό λεμονιού.
Τις στραγγίζουμε και καθαρίζουμε αφαιρώντας κεφάλια και κέλυφος. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε κομματάκια και τα βράζουμε 10-15 λεπτά να κρατάνε λίγο ώστε να μη μας διαλυθούν στο ανακάτεμα.
Σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στραγγίζουμε τη κάππαρη και τα αγγουράκια από την άλμη. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα αγγουράκια, ανακατεύουμε με τη κάππαρη και τους ρίχνουμε 1 κουταλιά ξίδι.

Όταν κρυώσουν οι πατάτες, καρότα προσθέτουμε τη κάπαρη, τα αγγουράκια, τον αρακά και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε το μείγμα προσεκτικά.
Στρώνουμε μια φόρμα με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε μέσα τη σαλάτα. Την διατηρούμε στο ψυγείο. Την ώρα του σερβιρίσματος αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και στολίζουμε με τις γαρίδες.

Πως να καθαρίσετε τις γαρίδες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου