Σελίδες

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Εύκολο τιραμισού διαίτης!

Εύκολο τιραμισού διαίτης

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για την κρέμα

  • 1 κούπα τυρί ρικότα με λίγα λιπαρά
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη


Για τη βάση

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 250 ml καφέ εσπρέσσο
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 80 ml κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Για την κρέμα
Στο κάδο του μίξερ στη γρήγορη σκάλα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το τυρί ρικότα, τη ζάχαρη για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να  γίνει μια απαλή κρέμα.

Για τη βάση και συναρμολόγηση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το ζεστό νερό.
Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.

Τοποθετήστε την πρώτη σειρά σαβαγιάρ κάθετα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ ή φόρμα. Στη συνέχεια περνάτε μια στρώση κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Πασπαλίζετε το τιραμισού με κακάο και βάζετε στο ψυγείο να σφίξε για 2 ώρες.

* Η συνταγή δεν περιέχει τα παραδοσιακά υλικά κρέμας τιραμισού αλλά πιο απλά υλικά εξίσου γευστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου