Σελίδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μους πραλίνας με μπανάνα

syntages-glyka-mous pralinas-165

Υλικά:

1 κουβερτούρα Πραλίνα (170γρ.)
20γρ. μαλακό βούτυρο
200ml κρέμα γάλακτος
4 μπανάνες
1κ.σ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
1 με 2 πουράκια
8 κομματάκια κουβερτούρα (40γρ.)

Εκτέλεση:

Κόψτε την Πραλίνα σε κομματάκια και λιώστε την μαζί με το βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό στα 500W (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αφήστε να κρυώσει για 2-3 λεπτά.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με μίξερ. Καθώς χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μετά από 3 λεπτά αρχίστε να προσθέτετε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα (συνολικά περίπου 6 λεπτά). Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες και περάστε τις από το τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ροδίσουν.

Σε μικρά ποτηράκια ή μπολάκια τοποθετήστε πρώτα τις μπανάνες και γαρνίρετε με τη μους πραλίνας. Τοποθετήστε τα για 1 ώρα στο ψυγείο.

Θρυμματίστε τα πουράκια και γαρνίρετε μαζί με ψιλοκομμένα κομματάκια κουβερτούρας για να προσθέσετε τραγανότητα στο γλυκό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου