Σελίδες

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με Philadelphia και λιαστές τομάτες

image description

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο
180 γραμμάρια λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
200 γραμμάρια Philadelphia
20 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
κόκκινο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γραμμάρια ανάμεικτη σαλάτα
½ ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φυλλαράκια του

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι κοφτερό τα ανοίγετε σαν πορτοφόλι.

Τα τοποθετείτε ανάμεσα από 2 πλαστικές μεμβράνες και με έναν μπάτη τα χτυπάτε καλά έτσι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε με ένα κουτάλι το Philadelphia με το σκόρδο, την φρυγανιά και το ελαιόλαδο.

Πάνω στο ανοιγμένο φιλέτο προσθέτετε το μείγμα με το Philadelphia και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε τις λιαστές τομάτες.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σε αντικολλητικό χαρτί και τυλίγετε σε ρολό σαν καραμέλα και τα δένετε με έναν σπάγκο.

Ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε την μεμβράνη και τα περνάτε γρήγορα από ένα αντικολλητικό τηγάνι για να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Στην συνέχεια κόβετε τα φιλέτα σε φέτες 2 εκατοστών και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα μαζί με την σαλάτα στην οποία έχετε προσθέσει και τα φυλλαράκια από μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου