Σελίδες

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Τηγανίτες με κουάκερ και φρούτα
















Θρεπτικότατο και νόστιμο πρωινό που συνδυάζει διαιτητικές ίνες, πολύτιμα ιχνοστοιχεία και "γερές" δόσεις ενέργειας (μπανάνες, μέλι)

Υλικά (δύο μερίδες) :

 - Βρώμη 100γρ
 - 4-5 ασπράδια αυγού σκέτα
- 1 ολόκληρο αυγό
- Μερικές σταφίδες (20γρ) ή 2-3 ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια ή οποιοδήποτε φρούτο της      επιλογής σας
- Λίγη κανέλα
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Μέλι ή μαρμελάδα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μίξερ την βρώμη, μαζί με τα ασπράδια, το αυγό, τις σταφίδες, την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Λαδώνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και ανάβουμε το μάτι, όχι στο maximum όμως. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το αφήνουμε να ψηθεί. Όταν αρχίσει να γίνεται καφέ, το γυρνάμε από την ανάποδη και κάνουμε το ίδιο. Σερβίρουμε με μπόλικο μέλι από πάνω ή μαρμελάδα και την κομμένη μπανάνα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ακόμα κανέλλα.

Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα, όπως πχ. Φράουλες, σταφύλι κτλ. για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου