Σελίδες

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Παλμιέ κανέλας

Για 15 μπισκότα

1 φύλλο σφολιάτας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική χωρισμένη σε δυο μπολ

 Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο μαζί με την κανέλα , και 1/4  της κούπας ζάχαρη και αφήνετε στην άκρη.
Πασπαλίστε την επιφάνεια του πάγκου εργασίας με το υπόλοιπο της ζάχαρης του πρώτου μπολ.

Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας πάνω από τη ζάχαεη, και κυλήστε με το πλάστη μέχρι να φτάσει τα 25 εκ.
Αλείψτε την επιφάνεια της ζύμης με το μείγμα κανέλας.

Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη του δεύτερου μπολ.
Στη συνέχεια δυπλώνετε τη ζύμη προς τα μέσα φέρνοντάς τη στο κέντρο της ζύμης. Επαναλμβάνετε με το υπόλοιπο της ζύμης.
Τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά με μια μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ξετυλίξτε τη μεμβράνη από τη ζύμη και κόβετε σε ροδέλες ενός εκατοστού. Βάζετε τις ροδέλες ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200  με αέρα βαθμούς για 10 - 15 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου