Σελίδες

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μπιφτέκια Σχάρας


Τα υλικά
για 6 μπιφτέκια

400 gr. μοσχαρίσιο κιμά
200 gr. χοιρινό κιμά
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
4-5 φύλλα μέντας ή δυόσμου
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
4 κουταλιές της σούπας γάλα
3 φέτες από μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού
1 αυγό
Θυμάρι
Ρίγανη
Κύμινο
Πάπρικα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

Zητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 ή ακόμη και 3 φορές από την μηχανή του κιμά.
Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε κλά.
Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό,το σκόρδο,τα φύλλα μέντας μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά (άν θέλουμε τέλεια μπιφτέκια).
Ο κιμάς πρέπει να είναι μαλακός και συμπαγής!
Αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά με μεμβράνη στο ψυγείο.
Πλάθουμε 6 μπιφτέκια,με το δάχτυλό μας πιέζουμε από την μία πλευρά δημιουργώντας μία ελαφριά «λακκούβα».
Αλείφουμε με λάδι,πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια και σερβίρουμε με την γαρνιτούρα της επιλογής μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου