Σελίδες

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Κανελόνια με κιμά



Υλικά

250 γραμμάρια κανελόνια
600 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας
2 ντομάτες ώριμες
λίγο λευκό κρασί
κανέλα
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια γκούντα τριμμένο ή άλλο κίτρινο τυρί
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να ιδρώσει. Προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο και με μία ξύλινη κουτάλα τον σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια ώστε να μην έχει μεγάλους κόμπους.

Βήμα2

Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας και το χυμό από τις 2 ώριμες ντομάτες. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τον αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει.

Βήμα3

Όταν πάρει την πρώτη βράση προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Μετά από 40' βρασμού ο κιμάς θα έχει απορροφήσει το νερό και θα μείνει με τη σάλτσα του. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.

Βήμα4

Γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με ένα μικρό κουταλάκι και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Καλό είναι να μην αφήσουμε κενά μεταξύ τους για να μην φύγει η γέμιση από μέσα στο ψήσιμο.

Βήμα5

Ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας στο πυρέξ και καλύπτουμε τα κανελόνια με νερό. Σκεπάζουμε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40'. Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί που θα επιλέξουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου