Σελίδες

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Γεμιστή πατάτα με μπέικον και κασέρι!


Γεμιστή πατάτα με μπέικον και κασέρι
 
Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 μεγάλες πατάτες
100 γραμμάρια κασέρι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
8 φέτες μπέικον
4 μικρές ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση Βράζετε τις πατάτες για 12 περίπου λεπτά και τις στραγγίζετε. Έπειτα ψιλοκόβετε τις 4 φέτες μπέικον και μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι, το σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Ανάβετε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Στη συνέχεια ένα καπέλο από την πατάτα (τα 2/3 του ύψους της). Αδειάζεται τις πατάτες μέχρι να έχουν πάχος 1 πόντο.

Σ’ ένα μπολ, με ένα πιρούνι κάνετε πουρέ το περιεχόμενο της πατάτας, προσθέτετε το κασέρι κομμένο σε κύβους, το μισό ματσάκι απ’ το φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το άσπρο μέρος) πολύ ψιλοκομμένο, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το μπέικον και την κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνετε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου