Σελίδες

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Καρέ από αρνάκι με βότανα

img

Υλικά για 6 άτομα:

1 καρέ αρνίσιο (2-3 κοτολέτες ανά άτομο)
7 φέτες ψωμί του τοστ
1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
60 γρ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και 1 ψιλοκομμένη
10 ml λάδι
15-20 γρ. αλάτι

Κόβετε τις φέτες του τοστ σε κυβάκια και τα σοτάρετε με το λάδι σε ένα τηγάνι μαζί με τις 2αλόκληρες σκελίδες σκόρδο, έως ότου ξεραθούν και πάρουν ένα ξανθό χρώμα. Τις αφήνετε να κρυώσουν. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τον ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτετε λίγο αλ’άτι και βάζετε τα υλικά μαζί με τα κρουτόν σε ένα μπλέντερ ή cutter. Τα πολτοποιείτε τόσο ώστε να γίνουν μια πάστα. Αλείφετε με λάδι και αλοτοπιπερώνετε το αρνάκι, το βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς με λίγο λάδι μέσα στο ταψί. Το βγάζετε και αλείφετε πάνω του την πάστα. Το ξανά βάζετε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμη.

Tip: Το αρνάκι πρέπει να παραμείνει ροζ, γι” αυτό και η ώρα του ψησίματος εξαρτάται από τον όγκο του. Αν είναι πολύ μικρό, αρκεί να παραμείνει 5 λεπτά. Την πάστα δενδρολίβανο τη βάζετε αργότερα για να μην καεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου