Σελίδες

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Snowflakes gingerbread cookies

Snowflakes gingerbread cookies

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα μπισκότα
500 γραμμάρια βούτυρο
500 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
150 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
2 αυγά ολόκληρα
40 γραμμάρια γάλα
2 κουταλιές του γλυκού τζίντζερ
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο
450 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
90 γραμμάρια ασπράδια αυγών (περίπου 3 ασπράδια)

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα
Στο μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (καστανή και λευκή) και με το φτερό του ανακατεύουμε το μείγμα μας και αφού αφρατέψουν και ασπρίσουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τελευταίο το αλεύρι και τα μπαχαρικά.
Δε δουλεύουμε πολύ τη ζύμη να μη μαλακώσει υπερβολικά.

Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για μια ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο 1 εκ και κόβουμε με κουπ παπ σχήμα νιφάδας χιονιού.

Ψήνουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου.
Το Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το διακοσμήσουμε με γλάσο.

Για το γλάσο
Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια με την άχνη για περίπου 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν. Αν θέλουμε χωρίζουμε σε μέρη το γλάσο και προσθέτουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Στη συνέχεια βάζουμε το γλάσο σε κορνέ και διακοσμούμε τα μπισκότα σε νιφάδες χιονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου