Σελίδες

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κοτοσαλάτα



ΥΛΙΚΑ

Για την κοτοσαλάτα
50 γρ. ελαιόλαδο
340 γρ. κοτόπουλο στήθος
100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
200 γρ. μαγιονέζα
200 γρ. γιαούρτι
100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
80 γρ. σταφίδα μαύρη
15 γρ. κάρι, σκόνη
5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι

Για την κοτοσαλάτα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο.

Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου