Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αρνίσιες κοτολέτες

ΚΟΤΟΛΕΤΕΣ1

Με αμπελόφυλλα.

Υλικά για 6 άτομα:
18 αρνίσιες κοτολέτες
6 μικρά αμπελόφυλλα(αν είνια φρέσκα μαλακώστε τα σε μπολ με ζεστό νερό)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία:
Αφαιρείτε το πλεονάζον λίπος από τις κοτολέτες και τις αλατοπιπερώνετε και από τις δυο πλευρές. Ζεσταίνετε 2 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγαίνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη και ψήνετε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε τις κοτολέτες και ψήνετε για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε και τις αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε τα αμπελόφυλλα 2 λεπτά από την κάθε λευρά μέχρι να γίνουν τραγανιστά. Συνοδεύστε τις κοτολέτες με πουρέ, γαρνίρετε με αμπελόφυλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου