ΥΛΙΚΑ
Για τα αυγά στραπατσάδα
12 αυγά
50 γρ. νερό ή γάλα (προαιρετικά)
75 γρ. βούτυρο κλαριφιέ ή ελαιόλαδο
αλάτι
Για κάθε μερίδα, χτυπάμε καλά 3 αυγά και αλατίζουμε. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας περίπου νερό ή γάλα, αν χρησιμοποιούμε.
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο, γέρνοντας το τηγάνι προς όλες τις μεριές ώστε να πάει παντού. Το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό αλλά να μην καπνίζει.
Χύνουμε το μείγμα του αυγού στο σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η στραπατσάδα να γίνει απαλή και κρεμώδη.
Απομακρύνουμε τα αυγά από τη φωτιά όταν έχουν μαγειρευτεί αλλά διατηρούν την υγρασία τους. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστό πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου