Σελίδες

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Σαλάτα cobb



ΥΛΙΚΑ

Για τη βινεγκρέτ μηλίτη

40 γρ. ξίδι μηλίτη
20 γρ. χυμό λεμόνι
15 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
150 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι

Για τη σαλάτα

360 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο με το χέρι
180 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά καρέ
60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
30 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρ. τυρί ροκφόρ, σπασμένο σε μικρά κομμάτια
20 γρ. μπέικον, ψημένο και κομμένο σε μικρά καρέ
αλάτι

Για τη βινεγκρέτ μηλίτη
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι και το 1/3 της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου