Σελίδες

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Κοτοσαλάτα και αραβικές πίτες με πάπρικα και θυμάρι



Υλικά

Για την κοτοσαλάτα 
6 πατάτες βρασμένες
1 φλ. μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο
1 ικρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι σελέρυ ψιλοκομμένο
ρόδι καθαρισμένο
1 φλ. μαγιονέζα
1/2 φλ.  Παρθένο Ελαιόλαδο
1 λεμόνι
2-3 κ.σ. ξύδι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι φ
ρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις αραβικές πίτες με πάπρικα και θυμάρι 
500 γρ. αλεύρι σκληρό
300 γρ. χλιαρό νερό
2 κ.σ.  Παρθένο Ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαγιά σκόνη
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. πάπρικα λίγο φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις σπάμε με πιρούνι σε μπολ,να κάνουν αγριάδες με το σπάσιμο. Αυτό πρέπει να γίνει όσο οι πατάτες είναι ζεστές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και παγώνουμε.

Για τις πίτες
ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή κι ελαστική. Πασπαλίζουμε αλεύρι σε μπολ. Την βάζουμε μέσα και την καλύπτουμε. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Την χωρίζουμε σε 8 -10 μπαλάκια. Τα βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί και τα πασπαλίζουμε αλεύρι. Τα σκεπάζουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν.

Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε λεπτές πίτες.
Έχουμε προθερμάνει πολύ καλά το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία. Ακουμπάμε στο φούρνο λαμαρίνα από την ανάποδη να κάψει καλά. Ακουμπάμε επάνω την πίτα. Μόλις αρχίσει και γίνεται σα μπαλόνι μετά από 1½ λεπτό ,την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί λίγο κι από την άλλη. Βγάλτε τις όσο είναι ανοιχτόχρωμες. Μην τις ξεροψήνετε γιατί σκληραίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου