Σελίδες

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Πουτίγκα ρευστής σοκολάτας

Πουτίγκα ρευστής σοκολάτας

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/4 φλιτζανιού  άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια γάλα πλήρες
170 γραμμάρια 62% κακάο σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Αναμείξτε το άνθος αραβοσίτου, ζάχαρη και αλάτι σε μπολ. Σε μπαιν μαρί βάζετε το γάλα και το σιγοβράζετε μαζί με το μείγμα αραβοσίτου ανακατεύοντας το για περίπου 15 με 20 λεπτά.  Μετά από 20 λεπτά, όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει προσθέστε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2 έως 4 λεπτά, ή έως ότου η πουτίγκα είναι συμπυκνωμένη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τη βανίλια.

Βάζετε το μείγμα σε γυάλινα μπολ και αποθηκεύετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά  και μετά σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου