Σελίδες

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μινεστρόνε



ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα μινεστρόνε
50 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μεσαία καρέ
120 γρ. σέλερι, κομμένο σε μεσαία καρέ
120 γρ. καρότα, κομμένα σε μεσαία καρέ
120 γρ. πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μεσαία καρέ
120 γρ. λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
250 γρ. ντομάτες κονκασέ
1,5 κιλό ζωμό κότας ή νερό
80 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα
80 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, μαγειρεμένα
100 γρ. κολοκύθι, κομμένο ζουλιέν
150 γρ. κριθαράκι, βρασμένο
αλάτι
μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα καρότα, τις πιπεριές, το λάχανο και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια, για 15 λεπτά περίπου.

Αλατίζουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ και τον ζωμό (ή εναλλακτικά το νερό). Αλατοπιπερώνουμε.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 25 με 30 λεπτά περίπου. Προσοχή να μην τα παραβράσουμε.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα μαυρομάτικα, τα ζυμαρικά και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.

Αν δεν σερβίρουμε αμέσως τη σούπα, μπορούμε να την κρυώσουμε στα γρήγορα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
Αν θέλουμε, σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου