Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κοτόπιτα «chicken pot pie»



ΥΛΙΚΑ

Για την κοτόπιτα
400 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο
300 γρ. λαχανικά, βρασμένα (καρότα, πράσα, κοκκάρια, μανιτάρια, σελινόριζα, αρακάς, φινόκιο)
500 γρ. ζωμό
1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό, χτυπημένο
50 γρ. κρέμα γάλακτος
μυρωδικά της αρεσκείας μας
60 γρ. αλεύρι
60 γρ. βούτυρο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κοτόπιτα
Ζεσταίνουμε τον ζωμό ώστε να είναι χλιαρός.

Μαδάμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το κοτόπουλο.

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στο αλεύρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Αλατίζουμε, σουρώνουμε σε σήτα και ενσωματώνουμε με το μείγμα του κοτόπουλου.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και καλύπτουμε με τη σφολιάτα. Πιέζουμε τη σφολιάτα περιμετρικά γύρω από τις άκρες του ταψιού ώστε να κολλήσει. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.

Ιδανική συνταγή, για να αξιοποιήσουμε τυχόν περίσσευμα από το μαγείρεμα του πιάτου: Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λαχανικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου