Σελίδες

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ριζότο ντομάτας με βασιλικό



ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο
120 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. λευκό κρασί
1,2 κιλά ζωμό κοτόπουλο
400 γρ. ρύζι για ριζότο
300 γρ. σάλτσα ντομάτα
60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
100 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
60 γρ. βούτυρο φρέσκο
10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Προσέχουμε επίσης το βράσιμο να είναι χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατίζουμε και, όταν το ρύζι γίνει al dente, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα και τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, την ντομάτα κονκασέ και τα μυρωδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου