Σελίδες

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ομελέτα με σπαράγγια και τυρί

Ομελέτα με σπαράγγια και τυρί

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κούπα του καφέ γάλα
200 γραμμάρια γραβιέρα ή γκούντα τριμμένο
1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια, καθαρισμένα και βρασμένα ή έτοιμα (τουρσί)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο, τριμμένο (προαιρετικά)
2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 αυγά

Εκτέλεση

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας (συνήθως το μεσαίο) σε μέτρια φωτιά και βάζουμε πάνω το τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να ξανθύνει.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και το γάλα με τον αυγοδάρτη ή με ένα πιρούνι έως ότου αφρατέψουν.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τυρί.
Λαδώνουμε ένα μικρό πιρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια μαζί με το ζαμπόν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με (αέρα)  για 15-20 λεπτά ώσπου η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου