Σελίδες

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Κοτόπουλο με πορτοκάλι

Κοτόπουλο με πορτοκάλι

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Ένα μέτριο κοτόπουλο
Ένα μεγάλο πορτοκάλι σε φέτες
Χυμός από τρία πορτοκάλια
Χυμός από μισό λεμόνι
Ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας με κοτόπουλο γλασαρισμένο με σάλτσα πορτοκαλιού
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα, το οποίο έχουμε κόψει σε μερίδες.
Το αφήνουμε να ροδίσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό των πορτοκαλιών και το λεμόνι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει. Μετά από 20 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φέτες του πορτοκαλιού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου