Σελίδες

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πατάτες στο φούρνο με τυρί

potatoes_165V

Υλικά:

50γρ. μπέικον
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας (25 ml) ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας (60 ml) λευκό κρασί
3 αξεφλούδιστες πατάτες, κομμένες σε κύβους
3 ½ κουταλιές της σούπας (50 ml) κρέμα γάλακτος (ελαφριά)
125γρ. τριμμένο τυρί
μια πρέζα θυμάρι ξηρό
αλάτι και μαύρο πιπέρι, όσο θέλετε


Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά. Εάν το μείγμα γίνεται πολύ ξηρό κατά το μαγείρεμα, προσθέτουμε λίγο νερό σε αυτό.
Ρίχνουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι και ξηρό θυμάρι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε στην φωτιά για 1 λεπτό.
Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί (δηλαδή 4 φλιτζάνια). Πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο τυρί και τις πατάτες. Ψήνουμε στους 175° C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου