Σελίδες

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τάρτα με ανθότυρο, πιπεριές και σπαράγγια

Τάρτα με ανθότυρο, πιπεριές και σπαράγγια

Υλικά

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια βούτυρο
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας εμπορίου
200 γραμμάρια ανθότυρο
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός C. Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.

Στη συνέχεια απλώνουμε το ανθότυρο, τις πιπεριές, σπαράγγια. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. Έπειτα το αφαιρούμε απ' το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε τετράγωνο κομμάτι με ένα φύλο δυόσμου από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου