Σελίδες

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ατομικά πιτάκια με κιμά, μανιτάρια και φακές!

140414_kimas_00

Υλικά:

½ φλιτζάνι του καφέ φακές
1 κ.σ. λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε κύβους
2 κλωναράκια σέλινο κομμένα σε κύβους
250γρ μανιτάρια (χοντροκομμένα)
1 φλιτζάνι λάχανο, σέσκουλα ή σπανάκι, ψιλοκομμένα
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ½ κ.σ. μουστάρδα dijon
1 ντομάτα σε κύβους
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών (ή ζωμό από κρέας εάν προτιμάτε)
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν . Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία . Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και μαγειρεύουμε για 5 – 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.

Προσθέτουμε τον κιμά, και μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί πλήρως στο φαγητό μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φακές, την πάστα ντομάτας, τη μουστάρδα dijon, τη ντομάτα και το ζωμό .

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι το μείγμα μας να πήξει. Όταν είναι έτοιμο κλείνουμε το μάτι και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο C και κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε 12 τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια (ή σε ό,τι σχήμα και μέγεθος προτιμάτε).

Τοποθετήστε τα 6 κομμάτια σφολιάτας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και στο κέντρο κάθε σφολιάτας βάλτε το μείγμα σας με τον κιμά και τα λαχανικά. Στη συνέχεια σκεπάστε τα 6 πιτάκια σας με τις άλλες 6 σφολιάτες και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κλείστε τα καλά γύρω-γύρω.

Εάν θέλετε μπορείτε αφού κόψετε τη ζύμη σας να τη βάλετε σε θήκες για muffins

Ψήστε στο φούρνο για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 200ο C και ψήστε για 20 λεπτά ακόμα έως ότου τα πιτάκια σας φουσκώσουν και ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα για λίγο να κρυώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου