Σελίδες

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Κοτόπουλο με μυρωδικά, λεμόνι και πορτοκάλι

Κοτόπουλο με μυρωδικά, λεμόνι και πορτοκάλι

Κοτόπουλο με μυρωδικά, λεμόνι και πορτοκάλι
Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να μαγειρέψετε κοτόπουλο και ο πιο απολαυστικός. Το θυμάρι μαζί με το δενδρολίβανο ταιριάζουν μοναδικά στο κοτόπουλο. Η πάπρικά επίσης του δίνει την πιπεράτη γεύση. Επίσης μην φοβηθείτε το σκόρδο, ταιριάζει πολύ τόσο στα κρέατα όσο και στα πουλερικά. Το πορτοκάλι και το λεμόνι δίνουν την φρεσκάδα και την όξινη, χωρίς υπερβολές γεύση, στο πιάτο. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μπούτια θα γίνουν αρκετά τρυφερά.
Κοτόπουλο με μυρωδικά, λεμόνι και πορτοκάλι. Δοκιμάστε το…
Υλικά:
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κιμά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 ολόκληρα λεμόνια, ο χυμός από το ένα και το άλλο κομμένο σε φέτες
  • 2 ολόκληρα πορτοκάλια, ο χυμός από το ένα και το άλλο κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μυρωδικών
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι, σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για την γεύση
  • 10-12 κομμάτια κοτόπουλου (τα μπούτια είναι τα καλύτερα)
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι ή φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο ή φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό), για γαρνίρισμα, προαιρετικό
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το μείγμα μυρωδικών, την πάπρικα, το κρεμμύδι σε σκόνη, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι και πιπέρι.
  1. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετούμε τα κομμάτια με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. Χύνουμε το μείγμα ελαιολάδου σε όλο το κοτόπουλο, αναποδογυρίζοντας όλα τα κομμάτια για να καλυφθούν παντού από όλες τις πλευρές. Τακτοποιούμε τις φέτες λεμονιού, πορτοκαλιού και το κρεμμύδι γύρω από το κοτόπουλο και κάτω. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
  1. Ψήνουμε ακάλυπτα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και να βγάζει ζουμιά. Το αφαιρούμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα επιπλέον, αν θέλουμε.
source:marymary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου