Σελίδες

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τι θα μαγειρέψω σήμερα; Φωλιές αλλαντικών!

Τι θα μαγειρέψω σήμερα; Φωλιές αλλαντικών!

Ένα φαγητό χορταστικό που φτιάχνεται με ό,τι αλλαντικά έχετε στο σπίτι. Είναι πολύ διασκεδαστικό και μπορούν να βοηθήσουν στην προετοιμασία του και τα μικρά παιδιά σας που βαριούνται όλη μέρα στο σπίτι.

Για την ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πακέτο βούτυρο (μαργαρίνη)
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη


Για την γέμιση:

  • 5-6 φέτες μπέικον (κομμένο κομματάκια)
  •  6-7 φέτες ζαμπόν (κομμένο κομματάκια)
  •  6-7 φέτες γαλοπούλα (κομμένη κομματάκια)
  •  ¼ τυρί γκούντα (τριμμένο)
  •  ¼ τυρί ένταμ (τριμμένο)

Πώς θα το φτιάξουμε:

  1. Ζεσταίνουμε το νερό, (όχι να το κάψουμε) και λιώνουμε μέσα τα φακελάκια με την μαγιά.
  2. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το βούτυρο λιωμένο.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  5. Σιγά σιγά βάζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά μπάλα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
  6. Αφήνουμε για 1 τέταρτο τη ζύμη να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε την γέμιση.
  7. Κόβουμε σ’ ένα μπολ όλα τα αλλαντικά και τα τριμμένα τυριά και τα ανακατεύουμε.
  8. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη παίρνουμε μπαλάκια (στο μέγεθος του αυγού) και τα ανοίγουμε με το χέρι μας, δίνοντάς τους ένα σχήμα τετράγωνο (για να μην κολλήσει η ζύμη στον πάγκο που την ανοίγουμε ρίχνουμε λίγο αλεύρι).
  9. Για το σχήμα της φωλιάς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ ή μια κούπα. Το μέγεθος πρέπει να είναι περίπου όσο μια χαρτοπετσέτα.
  10. Ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά από το μείγμα αλλαντικών και τυριών και το κλείνουμε πιάνοντας τις άκρες χιαστή και δημιουργώντας μια φωλιά.
  11.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου