Σελίδες

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αφράτο ψωμί σοκολάτας με μπανάνα! Γλυκό και αφράτο!

Αφράτο ψωμί σοκολάτας με μπανάνα

Υλικά

Για 4-6 άτομα

  • 70 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 60 γραμμάρια άγλυκο κακάο
  • 113 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο μαλακό
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
  • 130 γραμμάρια γιαούρτι
  • 150 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς  και ρυθμίζετε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα μακρόστενη για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, και το κακάο.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.

Προσθέστε ανακατεύοντας απαλά το αυγό, βανίλια, μπανάνες, και το γιαούρτι μέχρι  να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Με μια σπάτουλα διπλώνετε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με το μείγμα αυγού. Τέλος, προσθέστε  τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε με τη σπάτουλα.
Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή.
Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά. Γυρίστε προσεκτικά το ψωμί πάνω στη  σχάρα και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου