Σελίδες

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη λαχταριστή μηλόπιτα του φθινοπώρου!


Φτιάχνουμε την πρώτη λαχταριστή μηλόπιτα του φθινοπώρου!











Τώρα που τα μήλα είναι στην καλύτερη εποχή τους και τα αρώματα και οι γεύσεις που σου χαρίζουν είναι μοναδικά, δεν πρέπει να αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Φτιάξε μια μηλόπιτα με μήλο, βατόμουρα και κρούστα φθινοπωρινών και άφησε την παρέα σου με ανοιχτό το στόμα!



Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μήλα αποφλοιωμένα χωρίς τον πυρήνα και κομμένα σε κομμάτια
  • 2 συν 1/4 φλιτζάνια βατόμουρα
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • Πίτα σε σχήμα φύλλων (εάν δεν βρεις στο τοπικό super market αγόρασε κανονική και κόψε το σχήμα με ένα μαχαίρι!)


Πώς θα την φτιάξεις:

Σε ένα μπολ χτύπησε την ζάχαρη, την κανέλα, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι.
Βάλε μέσα τα μήλα και τα βατόμουρα και συνέχισε το ανακάτεμα.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 100 βαθμούς. Στο ταψί που θα ψήσεις την πίτα βάλε το μείγμα και από πάνω τα έτοιμα φύλλα πίτας.
Άφησε μερικά σημεία ανοιχτά για να γίνει πιο εντυπωσιακή η μηλόπιτα στην εμφάνιση. Μόλις τα φύλλα είναι έτοιμα με ένα βουρτσάκι άλειψε από πάνω τον κρόκο του αυγού. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια βάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει το φύλλο χρυσαφί.
Χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 80 βαθμούς και ψήσε την πίτα για ακόμη 1 ώρα και 45 λεπτά.
Θα δεις τους χυμούς της πίτας να κάνουν μπουρμπουλήθρες ανάμεσα στα κενά των φύλλων.
Τότε η πίτα είναι έτοιμη. Βγάλε την πίτα από τον φούρνο, άφησε την να κρυώσει τελείως και σέρβιρε την.
Καλή σου όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου