Σελίδες

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Φασολάκια πλατιά με τομάτα και σκόρδο

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Απολαύστε τα λαχανικά ακόμη και το φθινόπωρο!
Υλικά (για 4 άτομα):

φασολάκια πλατιά  450γρ.
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. Σκόρδο Ψιλοκομμένο
 Ντομάτα στον Τρίφτη  370γρ.
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
6-8 φύλλα βασιλικού, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

Διαδικασία:
Γεμίζετε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το βράζετε. Ρίχνετε τα φασολάκια και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι που τοποθετείτε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο. Σοτάρετε για 5-6’, μέχρι να αρχίσει το σκόρδο να γίνεται καφέ στις άκρες. Προσθέτετε την τομάτα, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια. Αφήνετε για 2-3’. Ρίχνετε τα φασολάκια και μαγειρεύετε για ακόμη1-2’, ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Βάζετε στα πιάτα και γαρνίρετε αν θέλετε με τα φύλλα βασιλικού. Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου