Σελίδες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τηγανίτες με μαρμελάδα



Υλικά

40 γρ, βούτυρο
200 γρ. αλεύρι
10 γρ. μαγιά
3 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Λίγο αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Προαιρετικά: Αχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να μαλακώσει, το βάζουμε σε ένα σκεύος, προσθέτουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και δουλεύουμε τα υλικά μας.

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο μίγμα μας συνεχίζοντας το δούλεμα.
Αφήνουμε την ζύμη μας να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου σε χλιαρό μέρος και μετά ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 4 χιλιοστών περίπου και κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια (ίδια σε μέγεθος).

Βάζουμε στα μισά κομμάτια μαρμελάδα, υγραίνουμε τις άκρες και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια (πιέζουμε καλά γύρω-γύρω για να κολλήσουν ώστε να μην φεύγει η μαρμελάδα κατά το τηγάνισμα).

Αφήνουμε τις τηγανίτες μας για 20 λεπτά περίπου σε χλιαρό μέρος και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα (προσέχουμε να μην ακουμπούν μεταξύ τους).

Σερβίρονται ζεστές με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου