Σελίδες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κεφτεδάκια με σάλτσα και πένες



Υλικά

1 πακέτο πένες

Για τη σάλτσα
Τριμμένο τυρί (εγώ βάζω πεκορίνο Αμφιλοχίας)
1συσκευασία ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1/3 κούπας λευκό κρασί
Μισή κόκκινη πιπεριά
Μισή πράσινη
2σκελίδς σκόρδο
Λίγο λάδι
Λίγο βασιλικό ξερό
Μια πρέζα ζάχαρη
Αλάτ , πιπέρι
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο στο γάλα
2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ λάδι
Λίγο μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
1κ.σ ξύδι
Ελάχιστο νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά σε μια λεκάνη. Έχουμε μουλιάσει το ψωμί σε λίγο γάλα, το στύβουμε καλά και το ρίχνουμε και αυτό τη λεκάνη με τον κιμά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο το μίγμα για μισή ώρα τουλάχιστον.
Εν τω  μεταξύ σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες ζουλιέν και το σκόρδο.

Αφού μαραθούν λίγο ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα βάζουμε σε ένα δίσκο. Αφού βράσει  καλά η σάλτσα μας (αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι) ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια μας και αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά περίπου χωρίς να ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά.
Πετάμε το σκόρδο και αφού το φαγητό μας έχει μείνει  με λίγη σάλτσα προσθέτουμε μέσα τις πένες.

Ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύουμε μια φορά ακόμα να πάει το τυρί παντού και κατεβάζουμε από τη φωτιά σερβίρουμε όσο το φαγητό μας είναι ζεστό ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου