Σελίδες

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Γευστικό λαβράκι

ΛΑΒΡΑΚΙ1

Υλικά:


2 λαβράκια
6-8 ώριμα τοματάκια cherry
3 συν 1 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 λιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία:

Καθαρίζετε προσεκτικά τα λαβράκια και βγάζετε τα φιλέτα, κρατώντας όμως το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά. Πλένετε καλά τα κεφάλια και τη ραχοκοκαλιά από τα ψάρια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 φλιτζ. νερό, τις 3 σκελίδες σκόρδο, τα τοματάκια, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Βγάζετε τα τοματάκια με μια τρυπητή κουτάλα και αφαιρείτε τη φλούδα. Περνάτε το ζωμό από ένα ψιλό σουρωτήρι. Πασπαλίζετε τα φιλέτα με αλατοπίπερο και τα βάζετε σε ένα ταψάκι. Ρίχνετε το ζωμό και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Μαζί με τα ψαρια βάζετε στο φούρνο και τις φέτες του χωριάτικου ψωμιού, ώστε ναφρυγανιστούν ελαφρά. Σερβίρετε σε ελαφρά βαθύ πιάτο, βάζοντας από κάτω μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί, την οποία έχετε τρίψει με μια σκελίδα σκόρδο. Πάνω στο ψωμί βάζετε ένα φιλέτο ψαριού κκαι περιχύνετε με το ζωμό. Προσθέτετε και τα τοματάκια και σερβίρετε αμ΄σως, πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου