Σελίδες

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Νηστίσιμα γεμιστά μανιτάρια με καλαμπόκι και κρεμμύδι

Νηστίσιμα γεμιστά μανιτάρια με καλαμπόκι και κρεμμύδι

Υλικά

Για 4-6 άτομα

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
½ κούπα ελαιόλαδο
6 μεγάλα στρόγγυλα μανιτάρια
½ κούπα αρακά
½ κούπα καλαμπόκι

Εκτέλεση

Με ένα λεπτό μαχαιράκι καθαρίζουμε τα κοτσάνια και βγάζουμε τη φλούδα  από τα μανιτάρια.

Στη συνέχεια σε ξύλο κοπής παίρνουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ζεσταμένο λάδι.

Κατόπιν ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση που ετοιμάσαμε.

Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε ½ κούπα νερό, 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου