Σελίδες

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πίτσα σπέσιαλ στη σχάρα

Πίτσα σπέσιαλ στη σχάρα

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 ζύμη για πίτσα εμπορίου  ή σπιτική ζύμη για πίτσα
Ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτας για πίτσα, βότανα, τυρί μοτσαρέλα, κρεμμύδι πράσινο, ντομάτες, μανιτάρια, πεπερόνι
Λίγο καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

Προετοιμάστε τη σχάρα σε υψηλή άμεση θερμοκρασία. Ετοιμάστε ένα μικρό μπολ με ελαιόλαδο για να λαδώσετε λίγο τη σχάρα και το άλειμμα της πίτσας.
Πλάθουμε τη ζύμη πίτσας με τα χέρια σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας για να τεντώσει τη ζύμη, ή κρατήστε τις άκρες της ζύμης με τα δάχτυλά σας, αφήνοντας τη ζύμη κολλάει και να τεντώσει, ενώ την κρατάτε γύρω από τις άκρες της ζύμης.
Μόλις έχετε τεντωμένο τη ζύμη, αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια σπρώξτε προς τα έξω τις άκρες με τα δάχτυλά σας και πάλι, μέχρι να έχετε ένα ωραίο στρογγυλό σχήμα.

Μόλις η σχάρα είναι ζεστή τοποθετήστε την ζύμη πίτσας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια με καλαμποκάλευρο και βάζετε να ζεσταθεί από τη μία μεριά για 2 λεπτά.
Μετά από 2 λεπτά, ανοίξτε την σχάρα και ελέγξτε κάτω από τη ζύμη για να δείτε αν είναι να πάρει χρώμα. Αν ναι τότε αναποδογυρίζετε και ψήνετε από την άλλη πλευρά για άλλα δύο λεπτά.
Όταν η ζύμη πίτσας ροδίσει ελαφρά έχει από τη μία πλευρά, βγάζουμε από τη σχάρα.

Χρωματίστε ένα πινέλο για να αλείψετε την  επιφάνεια της πίτσας με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, καλύπτει με 1 κουτάλα από τη σάλτσα όχι περισσότερο. Πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, τελειώνοντας με το τυρί μοτσαρέλα και την πεπερόνι ψιλοκομμένη.
Σύρετε την πίτσα πίσω επάνω στη σχάρα. Ψήνετε την πίτσα σε ζεστή σχάρα για 2 -3 λεπτά με χαμηλή θερμότητα. Βγάζεστε την πίτσα απ' τη σχάρα, αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου