Σελίδες

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πασχαλινή μακαρονόπιτα



Υλικά 

1 πακέτο φύλλα Κρούστας
500 γραμμ. πένες
1 ½ φλιτζάνι τρίμματα φέτας
1 ½ φλιτζάνι τρίμματα φρέσκια μυζήθρα
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 ½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
5 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι βούτυρο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ενώνουμε το λιωμένο βούτυρο και το λάδι σε μπωλ. Βάζουμε όλα τα τυριά σε μπωλ.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο (κρατάμε 1 φλυτζάνι).

Βράζουμε τις πένες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στα αυγά.
Λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας. Απλώνουμε ακτινωτά 5-6 φύλλα βουτυρωμένα, αδειάζουμε το μισό μείγμα μακαρόνια – αυγά, πασπαλίζουμε τα μισά τυριά. Στρώνουμε 2 φύλλα βουτυρωμένα, στρώνουμε τα υπόλοιπα τυριά, τα υπόλοιπα μακαρόνια και το μείγμα αυγών. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών που έχουμε κρατήσει. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο – ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου μία ώρα, να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. Τρώγεται ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου