Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ριγκατόνι με κοτόπουλο και μπέικον

rigatoni_020514

Υλικά:

250 γραμμάρια ζυμαρικά ριγκατόνι, ή όποια ζυμαρικά θέλετε
3 φέτες μπέικον
1 στήθος κοτόπουλο ψημένο, χωρίς την πέτσα
½ φλιτζάνι γιαούρτι
½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για ψητά

Εκτέλεση:

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, μόλις το νερό βράζει, το αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε τα μακαρόνια για όσο χρόνο προτείνεται στο πακέτο.
Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει από όλες τις πλευρές τραγανό. Μόλις ψηθεί το μπέικον, το αφαιρούμε από το τηγάνι και ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι, που έχει μείνει το λίπος του μπέικον, το κοτόπουλο(κομμένο σε μικρά κομμάτια).
Μόλις τα μακαρόνια βράσουν al dente , τα στραγγίζουμε (κρατώντας λίγο από το νερό τους για αργότερα) και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε το μπέικον, το γιαούρτι και το μείγμα μπαχαρικών. Ρίχνουμε λίγο-λίγο νερό από εκείνο που κρατήσαμε από τα μακαρόνια μέχρι να καλύψει τα μακαρόνια σχεδόν.
Μόλις πιουν το νερό, προσθέτουμε την σάλτσα από το γιαούρτι, το μπέικον και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε όταν είναι ακόμα ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου