Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Νιόκι με μπέικον, ντομάτα και μοτσαρέλα

nioki_050514

Υλικά:

Για 2-3 άτομα

500γρ. συσκευασμένα νιόκι
250γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κονσέρβα (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
1 χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γιαουρτιού
1 μεγάλη χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι για την γεύση
100γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
Βράζουμε νερό μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό.
Χύνουμε το μεγαλύτερο μέρος του λίπους στη συνέχεια προσθέτουμε τη καπνιστή πάπρικα και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε όλες τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος / το γιαούρτι, το μαϊντανό και τα καρυκεύματα.
Στο αλατισμένο νερό βράζουμε τα νιόκι μέχρι να αρχίσουν να επιπλέουν στην κορυφή. Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Μεταφέρουμε τα νιόκι  και τη σάλτσα σε ένα πυρέξ και βάζουμε από πάνω φέτες μοτσαρέλα.
Το τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα .
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου