Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ψωμάκια με σκόρδο και παρμεζάνα

psomakia_25041401

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα ή ψωμί


Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο, την παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και το αλάτι. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε την ζύμη, κάνοντας 16 κομμάτια. Απλώνουμε σε ρολό το κάθε κομμάτι με 15 εκατοστά μήκος και περίπου 1 εκατοστό πάχος.  Τα τυλίγουμε σε κόμπους.

Τοποθετήστε τα κουλουράκια πάνω στο ταψί. Αλείφουμε κάθε κόμπο με το μισό του μείγματος βουτύρου.

Τοποθετήστε τα στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 8-10 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως, αλείφοντας με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου