Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ρολό με Κιμά

rolokima_05051400

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδια
1 σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, μαζί με το πράσινο μέρος
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αν χρησιμοποιείτε χωριάτικο λουκάνικο)
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire ή όποια σάλτσα για ψητό κρέας θέλετε
 2/3 φλιτζανιού κέτσαπ, διαχωρισμένη σε 1/3 και 1/3 φλιτζανιού
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
3/4 κιλό πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο ή χοιρινό λουκάνικο
1 φλιτζάνι φρέσκο ​​ψωμί, σε ψίχουλα
2 αυγά μεγάλα, χτυπημένα ελαφρά
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C, θα χρησιμοποιήσουμε ένα ράφι στη μέση.
Σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι αχρίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά. Καλύπτουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε το αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, σάλτσα Worcestershire και το 1/ 3 του φλιτζανιού κέτσαπ. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη θερμότητα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας καθαρά χέρια ανακατεύουμε τον κιμά, το λουκάνικο, τα αυγά, το ψωμί, τα μαγειρεμένα λαχανικά από το βήμα 2 και τον μαϊντανό.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί με πλευρές 4 εκατοστών (σαν φόρμα για κέικ) ή σε ένα μεγάλο ταψί φτιάχνοντας το σε μορφή ρολού. Καλύπτουμε από πάνω με την υπόλοιπη κέτσαπ.
Ψήνουμε το ρολό στους 180° C στο φούρνο για 1 ώρα ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του ρολού φτάσει τους 70°C. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, το αφαιρούμε απαλά από το ταψί με μία σπάτουλα, το μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και το κόβουμε σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου