Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

SPRINGROLLS ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

SPRINGROLLS ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά:

6 έτοιμα φύλλα για Spring Rolls
2 μεγάλες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
100γρ. μαύρη σοκολάτα
Για τη λιωμένη σοκολάτα:

100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100ml κρέμα γάλακτος
Για να κλείσουμε τα ρολάκια:

2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.

Τοποθετούμε τα φύλλα springrolls σε μια επιφάνεια εργασίας, με τη γωνία να βλέπει προς τα εμάς. Μοιράζουμε ισόποσα την ψιλοκομμένη μπανάνα και 3 κομμάτια σοκολάτας σε κάθε φύλλο και τα τοποθετούμε στο κέντρο και προς τα κάτω του φύλλου, σε μία γραμμή, παράλληλη με την επιφάνεια εργασίας, αφήνοντας απόσταση από τις άκρες του φύλλου. Ανασηκώνουμε τη γωνία που είναι κοντά μας και την φέρνουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε να συναντήσει το φύλλο από την άλλη πλευρά. Σπρώχνουμε ελαφρώς προς τα εμάς, ώστε να σφίξει καλά η γέμιση μέσα στο φύλλο. Πατάμε τις άκρες διαδοχικά στο σημείο που τελειώνει η γέμιση και φέρνουμε τη δεξιά άκρη προς τα αριστερά και την αριστερή προς τα δεξιά, ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα ενός ανοιχτού φακέλου. Αλείφουμε τις άκρες με το νερό που έχουμε ανακατέψει με το αλεύρι και τυλίγουμε σφιχτά, προσέχοντας να κολλήσουν οι άκρες καλά.

Τοποθετούμε προσεκτικά τα ρολά στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Για τη λιωμένη σοκολάτα, αφήνουμε τη κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε τα spring rolls περιχύνοντας με τη λιωμένη σοκολάτα και ένα τελικό φινίρισμα με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου