Σελίδες

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σαλάτα Caprese

capreses

Χρειαζόμαστε:

ντομάτες μακρουλές (δεν ξέρω το συγκεκριμένο όνομα τους)
μοτσαρέλλα
πλατύφυλλο βασιλικό
φρεσκοτριμένο πιπέρι
χοντρό αλάτι
και φυσικά καλό λάδι.


Εκτέλεση:

Κόβουμε την κορυφή της ντομάτας που είναι το κοτσάνι της. Επίσης κόβουμε μια φέτα από το πλάι για να γίνει μια βάση οριζόντια, έτσι ώστε η ντομάτα να κάθεται καλά πάνω στο πιάτο μας.

Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες κάθετα ίσου πάχους, αλλά με προσοχή να μην φτάσει το κόψιμο μέχρι κάτω. Κόβουμε μικρά κομμάτια μοτσαρέλα και μαζί με ένα φύλλο βασιλικού τα βάζουμε στις σχισμές. Όταν τις γεμίσουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και χοντρό αλάτι Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου