Σελίδες

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πικάντικες φλογέρες




Υλικά:
 Για τις φλογέρες:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. κατίκι ή ανθότυρο
  • 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά
  • 1 αυγό
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 καυτερή πιπεριά jalapeno
  • Λάδι για το τηγάνισμα.
Για το dip:


  • 2 κ.σ. λάδι
  • 400 γραμ. Ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ.ξύδι
  • 4 κ.σ. soya sauce
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • αλατοπίπερο
  • μια καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση
  • Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε τετράγωνα κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
  • Τρίβουμε τη γραβιέρα, κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτά κομμάτια και τη jalapeno σε πολύ μικρά κυβάκια.
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα τυριά με τις πιπεριές και το αυγό.
  • Παίρνουμε 3 τετράγωνα φύλλα τα λαδώνουμε και βάζουμε μια κ.σ. γέμιση. 
  • Τυλίγουμε σε ρολάκια.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. 
  • Μόλις βγουν από το τηγάνι τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. 
  • Ετοιμάζουμε το dip:
    • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. 
    • Προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά. 
    • Aνακατεύουμε και βράζουμε για 5-10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου