Υλικά:
Για τις φλογέρες:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 200 γρ. κατίκι ή ανθότυρο
- 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά
- 1 αυγό
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 καυτερή πιπεριά jalapeno
- Λάδι για το τηγάνισμα.
- 2 κ.σ. λάδι
- 400 γραμ. Ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 φλιτζάνι κέτσαπ
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 4 κ.σ.ξύδι
- 4 κ.σ. soya sauce
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- αλατοπίπερο
- μια καυτερή πιπεριά
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε τετράγωνα κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
- Τρίβουμε τη γραβιέρα, κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτά κομμάτια και τη jalapeno σε πολύ μικρά κυβάκια.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα τυριά με τις πιπεριές και το αυγό.
- Παίρνουμε 3 τετράγωνα φύλλα τα λαδώνουμε και βάζουμε μια κ.σ. γέμιση.
- Τυλίγουμε σε ρολάκια.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις βγουν από το τηγάνι τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
-
Ετοιμάζουμε το dip:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά.
- Aνακατεύουμε και βράζουμε για 5-10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου