Σελίδες

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Μπακαλιάρος Πλακί



Υλικά:
  • 2 κονσέρβες τοματάκι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια μπακαλιάρος παστός
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
 Εκτέλεση:
  • Βάζετε απο βραδύς τον μπακαλιάρο σε νερό να ξαλμυρίσει φροντίζοντας όσο μπορείτε να αλλάζετε το νερό.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε.
  • Ρίχνουμε την τομάτα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε το μπακαλιάρο.
  • Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και 2 φλυτζάνια νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μία ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου