Υλικά:
- 400 γρ. ρεβύθια
- 3 σκελιδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ταχύνι
- 1 κ.γ. κύμινο
- χυμό από ένα λεμόνι
- νερό
- Αφήνουμε τα ρεθύθια απο βραδύς να φουσκώσουν.
- Βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (να λιώνουν με το πηρούνι).
- Κρατάμε ένα ποτήρι του κρασιού από το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια και τα σουρώνουμε.
- Βάζουμε τα ρεβύθια με το ταχύνι το σκόρδο και το κύμινο στο multi και τα πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε το μισό ποτήρι νερο, γύρω στα 100 ml ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
- Ανακατεύουμε ξανα και δοκιμάζουμε.
- Αν το χούμους είναι πολυ πηχτό προσθέτουμε λίγο νερό και ελαιόλαδο. Αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι, ενώ κάποιοι ίσως να θέλετε να προσθέσετε και λίγο αλάτι.
- Σερβίρουμε σε μπολάκι με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψημένες αραβικές πίτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου