Σελίδες

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Λιβανέζικο χούμους


Υλικά:
  • 400 γρ. ρεβύθια 
  • 3 σκελιδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ταχύνι
  • 1 κ.γ. κύμινο 
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • νερό
Εκτέλεση: 
  • Αφήνουμε τα ρεθύθια απο βραδύς να φουσκώσουν. 
  • Βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (να λιώνουν με το πηρούνι).
  • Κρατάμε ένα ποτήρι του κρασιού από το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια και τα σουρώνουμε.
  • Βάζουμε τα ρεβύθια με το ταχύνι το σκόρδο και το κύμινο στο multi και τα πολτοποιούμε.
  • Προσθέτουμε το μισό ποτήρι νερο, γύρω στα 100 ml ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε ξανα και δοκιμάζουμε.
  • Αν το χούμους είναι πολυ πηχτό προσθέτουμε λίγο νερό και ελαιόλαδο. Αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι, ενώ κάποιοι ίσως να θέλετε να προσθέσετε και λίγο αλάτι.
  • Σερβίρουμε σε μπολάκι με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψημένες αραβικές πίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου